Talk

LA DESAPARICIÓ DEL PROJECCIONISTA, a càrrec d’Érik Bullot, cineasta i teòric

DILLUNS 23 — 10:00 h | Sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida | Entrada: Gratuïta

festival d’art_tecnologia

Conferència que planteja reflexionar sobre els elements vinculats a la pantalla, la seva història, i l'absència del projeccionista i vincle físic i virtual.

AULA_INTANGIBLE / ACTIVITATS FORMATIVES 

La situació de les sales de cinema avui dia és molt fràgil. La recent crisi de Covid ha canviat els nostres usos. Les sales van ser tancades, es desenvolupen les plataformes, estem entrant en una era cada vegada més virtual. Ja es tracti de la pantalla de l'ordinador o del telèfon mòbil, la pantalla es mou, es dissemina, es transforma. 

Fa temps que els artistes i cineastes experimentals van proposar noves formes de projecció. Podem pensar en les obres de Paolo Gioli, Fabio Mauri o Esperanza Collado. Travessar la pantalla sempre ha estat el somni del cinema d'avantguarda. Però el que crida l'atenció avui és la desaparició del projeccionista. Qui s'amaga darrere de la pantalla? 

Aquesta conferència es proposa estudiar els avatars de la pantalla, la seva història, l'absència present del projeccionista, entre materialització i desmaterialització, presència física i virtual. 

 

En col·laboració amb ECCIT i la Universitat de Lleida 

10. Sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida

Plaça Victor Siurana, núm 1, 25003, Lleida

Equivalent a 39,96kg de CO2 El mateix pes que 0,27 lluitadors de sumo i el mateix CO2 que bullir l’aigua necessària per fer 5.415 tasses de te

43 mil milions de bombolles Uau! Això són moltes bombolles!

2 arbres Aquesta pàgina web emet la quantitat de carboni que dos arbres absorbeixen en un any.

90 kWh d’energia És l’electricitat suficient per conduir un cotxe elèctric durant 579 km.