Projecció

JOAN ORÓ. LA FÓRMULA DE LA VIDA, previ col·loqui amb Pau Subirós i Joan Anton Català

DIUMENGE 29 — 12:00 h | CaixaForum  | Entrada: Gratuïta

festival d’art_tecnologia

Documental produït per la Fundació “la Caixa” que aporta les claus per entendre d’on venim i com va començar la vida a la Terra, a través de l’anàlisi del llegat científic de Joan Oró. 

#documental  #projecció  #any_Oró    #art_ciència     #talk 

 

Presentació del documental a càrrec de l’astrofísic, divulgador científic i comissari de l’Any Joan Oró, Joan Anton Català i Pau Subirós, director del documental.  

 

Any: 2023 

Realitzador: Pau Subirós 

Darwin ens va explicar com les espècies han evolucionat, des de formes molt simples, fins a organismes molt complexos. Però com van sorgir les primeres formes de vida? Quin és l'orígen de tots els éssers vius? Aquestes són les preguntes que va intentar respondre Joan Oró des de ben jove.  

Inspirat per una curiositat innata,  el descobriment de la síntesi de l'adenina - un dels elements fonamentals de l'ADN - i la seva trajectòria a la NASA, on va treballar en l'anàlisi de mostres lunars i en la recerca de vida al planeta Mart, el van convertir en una figura científica de primer ordre mundial.  

A La fórmula de la vida, els principals experts en la seva obra ens donen les claus per entendre d'on venim i com va començar la vida a la terra, tot analitzant l'essencial llegat científic de Joan Oró.  

Una producció de la Fundació “la Caixa” amb la col.laboració de la Fundació Joan Oró 

 

Entrada gratuïta amb reserva, cliqueu l'enllaç

 

 En col·laboració amb la Fundació Joan Oró i CaixaForum Lleida

5. CaixaForum

Avinguda de Blondel, 3, 25002 Lleida

Equivalent a 39,96kg de CO2 El mateix pes que 0,27 lluitadors de sumo i el mateix CO2 que bullir l’aigua necessària per fer 5.415 tasses de te

43 mil milions de bombolles Uau! Això són moltes bombolles!

2 arbres Aquesta pàgina web emet la quantitat de carboni que dos arbres absorbeixen en un any.

90 kWh d’energia És l’electricitat suficient per conduir un cotxe elèctric durant 579 km.